09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Да си изберем най – подходящия хотел

Да си изберем най – подходящия хотел

Дойде дългоочакваният момент да помислим къде ще ходим на почивка тази година. Важното разбира се, освен локацията, е типа място за настаняване, което предпочитаме. Ако сте се насочили към хотел, ето някои съвети как да го подберете.

Да изберем подходящия хотел често се оказва изключително трудна задача, имайки предвид огромния брой варианти, промоции и оферти. Това, че в наши дни повечето хотели разполагат със собствени уебсайтове, също не помага особено. В тях са качени провокиращи интереса, разкошни снимки и подвеждаща информация, които ви оставят с впечатлението, че ще бъдете потопени в лукс до момента, в който прекрачите прага на лобито. Как бихте могли да разберете дали един хотел действително отговаря на класификацията си и още по-важно – как да прецените дали това е подходящият за вас хотел?

Тъй като хората имат различни нужди и изисквания, при търсенето на хотел трябва да се запитате какво е най-важно за вас. Независимо дали търсите добра цена, отлична локация или варианти с включена закуска, ето как лесно можете да откриете най-подходящия хотел за своето пътуване:

Кое е най-важното?
Преди да започнете търсенето е необходимо да помислите какъв тип настаняване предпочитате и с какъв бюджет разполагате. Местоположението фактор с решаващо значение ли е или финансите ви ограничават единствено до хотелите от по-нисък клас? Необходимо ли е да разполага със спа и фитнес център или бихте предпочели по-малък хотел с индивидуален чар?

След като сте определили своя основен приоритет, можете да пристъпите към по-целенасочено търсене. Ето кои са някои от най-често срещаните и определящи фактори при избора на хотел, както и конкретни съвети за намирането на варианти за настаняване, отговарящи на специфичните изисквания:

Използвайте специални търсачки за хотели и места за настаняване, за да видите къде има свободни стаи и да определите ценови критерии. След като сте избрали конкретен вариант за настаняване, направете резервацията от сайта на самия хотел – повечето хотели гарантират най-ниски цени при запазване на стая през уебсайта.

Местоположение:
Всички големи сайтове за резарвации позволяват да видите резултатите от търсенето на карта, така че да добиете ясна представа кои от тях са на брега на морето, в центъра на града или в предпочитания от вас квартал. Повечето търсачки дават допълнителна възможност да търсите хотел спрямо определена отправна точка (напр. метростанции, НДК и т.н.). Класическите, старомодни пътеводители са друг полезен източник за намиране на хотели в дадено населено място. Обикновено те са подредени спрямо местоположението си и са нанесени върху картата.

Реални мнения и оценка:
Малцина са тези, които биха направили резервация, без преди това да погледнат коментарите в сайтове като Booking, TripAdvisor, VirtualTourist и др. Това са местата, където можете да научите как в действителност стоят нещата – приятелски настроен ли е персоналът, чисти ли са стаите, има ли стабилна Wi-fi връзка.

В повечето от тези сайтове, потребителите имат възможност да публикуват направените от тях снимки на хотела, които обикновено са по-реалистични от професионалните фотографии в официалните уебсайтове.

Рейтинг:
Разбира се, винаги е добре да подходите към коментарите с известна доза скептицизъм. Прекалено добрите оценки може всъщност да са написани от хотелски служители, а някои от негативните мнения може да идват от невероятно капризни туристи. Въпреки това обаче, повечето мнения са обективни и безпристрастни и рейтингът често е решаващ фактор при избора между няколко хотела.

Обадете се по телефона:
В наши дни можете да научите и направите много посредством интернет, но понякога е най-добре просто да се обадите по телефона. Обаждайки се директно в хотела, можете да резервирате стая в последния момент или в най-натоварения период от туристическия сезон.

Преди да се свържете, добре е да имате подготвени въпроси. Избягвайте да се обаждате сутрин и в следобедните часове, тъй като тогава служителите на рецепцията са най-натоварени. Ето някои примерни въпроси:

Има ли определена част от хотела, която осигурява по-добра гледка или по-тихи стаи?
Има ли удобен градски транспорт до хотела?
Има ли ресторант и включена ли е закуска в цената?
На какво разстояние е хотелът от плажа/центъра/летището?
Безопасен ли е кварталът?
Каква е процедурата за анулиране на резервация?

По материал от sofiaapartments.net

Подобни публикации

Продажбите на имоти се възстановяват през юни

Активността при покупко-продажбите на недвижими...

Продължете да четете

Стил и топлина в малко едностайно жилище

Когато търсим дом, едва ли някой от нас си представя да...

Продължете да четете

Цените на имотите – лек спад, но не и постоянна тенденция

2019 г. се отчита като благоприятна за пазара на...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията