09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Декоративен камък вкъщи – няма да сбъркате

Декоративен камък вкъщи – няма да сбъркате

Декоративният камък е предпочитан заради своята здравина, екологичност и естетичен външен вид. Основното правило при декориране с камък е да следите за спазване на пропорциите. Ако прекалите с декоративните елементи рискувате интериора да стане твърде претрупан или да се изгуби уюта заради хладното усещане, което внася камъка. Винаги взимайте предвид размерите на помещението, височината му, наличието на естествена светлина и стиловото оформление на интериора. Използвайте камъка пестеливо и като акцент.

Декоративния камък е издръжлив, огнеустойчив, не е податлив на мухъл и плесен. Предлага се в разнообразие от модели, форми, текстури и цветове и лесно се съчетава с други довършителни материали като дърво, метал, стъкло.

Съвременните модели са леки и не натоварват стената.

Като недостатък на каменната облицовка можем да посочим това, че е податлива на влага и не е подходяща за всички помещения. Също така релефните модели са трудни за почистване. Качествените камъни имат сравнително висока цена.

Как да използваме декоративния камък в интериора?

Акцентна стена

С помощта на изкуствен камък може да създадете красива, интересна, акцентна стена във всяко помещение. Тя ще се откроява и ще привлича вниманието, ще вдъхва живот и уникалност на стаята.

Облицовка на арка

За да придадете оригинален вид на арката, облицовайте я с декоративен камък. Така тя визуално разделя едната част на помещението от другата и обуславя отделните зони.

Облицовка на камина

Друг интериорен елемент, който може да украсите с камък е камината. Топлината на огъня балансира студеното излъчване на камъка и двата елемента се допълват перфектно.

SONY DSC

Гърбът на кухнята

Кухнята определено ще изглежда елегантна и артистична, декорирана с изкуствен камък. Важно е обаче покритието да се обработва със специални разтвори, недопускащи проникването на влага. Може да срещнете трудности с почистването.

Таванът

Определено нестандартно и смело решение е да „облечете“ тавана с камък. Стаята ще придобие мистериозно, загадъчно и хладно излъчване. Каменния таван би бил подходящ за вила или крайградска къща в селски, рустик или шале стил.

Колоните

Още един архитектурен елемент, който може да бъде подчертан с помощта на камъка са колоните. Не гледайте на тях като на недостатък, а им придайте чар и елегантност като ги облицовате с мрамор, гранит или оникс.

Барплот

Каменният барплот опрделено ще привлече вниманието към себе си и ще се превърне в акцента на помещението.

В спалнята

С помощта на камък може да обособите различни зони в спалнята, да й придадете загадъчно излъчване и чар.

да подчертаем, че интериора, на който камъкът пасва най-много несъмнено е рустикалния. В него на почит са естествените материали – грубо, масивно дърво и камък. Там може да го използвате смело в големи количества.

Източник: Дом и градина

Подобни публикации

Не толкова известни места за декорация

Ако постоянно сте в търсене на начин да направите...

Продължете да четете

Използвайте цветен камък в интериора

Естественият камък е най-добрият начин да добавите...

Продължете да четете

Топ цветове за всекидневна

Пролетта е винаги време за освежаване и ремонт вкъщи....

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията