09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Дизайнерски трикове за по-красива стая

Дизайнерски трикове за по-красива стая

Когато интериорната концепция за вашия дом вече е оформена, време е да помислите за важните детайли. Разбира се, декорацията на стаята ще бъде винаги по – интересна с малко доза творчеството. Но все пак спазването на няколко препоръки определено няма да е излишно. Ето трикове на професионални декоратори, от които ще се възползвате от интериора на всяка стая.

Боята трябва да е с мисъл

Боята на стената е по-важна, отколкото може да изглежда на пръв поглед. Затова тествайте няколко цвята боя върху малки участъци от стената в стаята и едва след това направете окончателния избор. Спецификата на осветлението може да промени възприемането на цвета.

Заложете на качеството

Няколко наистина интересни и качествени интериорни елементи вместо много обикновени са правилният избор. Освен това този подход ще спести квадратни метри пространство.

Подберете внимателно мястото за снимки

Картини, плакати или друг подобен декор не трябва да се поставят твърде високо. Оптималното място на стената съответства на нивото на поглед на стоящ човек: от пода до центъра на картината – около един и половина метра. Дори таваните в стаята да са високи, препоръката е валидна.

Оптимален размер на килима

Има три възможности за избор на подходящ размер килим. Всички те се свеждат до относителното положение на него и краката на мебелите. Само предните крака могат да стоят на килима. За да не изглежда интериорът претоварен, част от пода до стените трябва да остане непокрита с килим.

Заложете на личното си предпочитание

Желанието да имате модерен интериор е разбираемо, но основният фактор при избора на стил за стая е да заложите на лични предпочитания. Това гарантира комфортен престой в къщата.

Само един акцент

Изберете само един акцент в интериора, който ще привлече максимално внимание. Останалите интериорни елементи ще имат второстепенна роли.

Внимание към размерите

Твърде малкият декор в голяма стая ще остане незабелязан. Голям детайл в миниатюрна стая може да изглежда странно. За да изглежда големият декор подходящ, групирайте го в една композиция с по-малка.

Осветление на няколко степени

Множество нива на осветление ще преобразят всеки интериор за най-доброто. Напротив, самотен полилей под тавана може значително да го развали.

Подобни публикации

Успокояващо зелено в детската стая

Детска стая със зелени акценти – това е възможно...

Продължете да четете

Добавете дървен елемент в банята

Когато мислим за банята, почти никога не се...

Продължете да четете

Пет практични идеи за трапезарията

Често трапезарията е помещението, в което се прекарва...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията