09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Дървото означава живот

Дървото означава живот

Дървото е живот. Дървото е красиво, обаятелно, носи дъх на природа, свежест и уют. Можеш да го съчетаеш с всичко, защото е и универсално. Екологичният начин на живот

Строителството с масивна дървесина означава създаване на естествени стуктури без употреба на синтетични изолации.

Предимство на дървените къщи и по принцип на сглобяемите е сеизмичната устойчивост. В строителството бетона се е наложил като универсален и много полезен материал, но наред с положителните му строителни черти той притежава и редица недостатъци. Едни от най характерните му недостатъци, е голямото му собствено тегло и малка здравина на усукване. Това оказва доста негативно влияние върху сеизмично устойчивите му свойства. Именно затова сглобяемите къщи по отношение са сеизмично по-устойчиви от монолитните им събратя.
Хигроскопичността е друга отрицателна черта на бетона, която също е необходимо да отбележим. Този негов недостатък се проявява най-често при наличие на ниски подпочвени води или при придошла водна маса вследствие на определени природни явления. За да се застраховаме е необходимо при изграждането на фундамента на една къща независимо дали тя е сглобяема или монолитна да положим полиетиленов найлон преди изливането на плочата. Това се прави с идеята да се предотврати избиването на вода на пода.

Сглобяемите къщи, особено дървените са с много по-добри топлоизолационни свойства от монолитните. Всички материали влагани при строителството им са с много по-добри топлоизолационни показатели отколкото при монолитните.

Опасност от увреждане на дървената конструкция от плесени и дървояди – този недостатък се елиминира с импрегнирането на дървения материал преди действителното изграждане на къщата.
Цената на сглобяемата къща е по-ниска от тази на монолитната, заради няколко пъти по- бързото строителство, което води от своя страна по-ниски разходи за труд.

Представяме ви една уникална дървена къща – наследете й се!

Тази дървена вила е истинско олицетворение на мечтаната къща за малко бягство сред природата. Намира се във Флорида в близост до брега на езеро и представлява семейна вила, съчетаваща съвременен и рустикален стил. Просторната всекидневна е съчетана с кухня, трапезария и зона за почивка. Спалните разполагат с камина и кът за четене и релакс. Към вилата има и закрита веранда с дневна и трапезария с прекрасна гледка към гората.

В обзавеждането преобладават дървените мебели и облицовки, пищен текстил, картини и фигури на горски животни.

Източници: сп. “Дом и градина”, www.hubavdom.com, Сглобяеми къщи “Хонка”

Подобни публикации

Нов нормативен документ оскъпява жилищата

Новата наредба за достъпната среда не решава...

Продължете да четете

Ефективни предложения за оптимално организиране на интериора

Анализът на пазара на недвижими имоти за миналата...

Продължете да четете

Лавандула – цветът на Прованс

Лавандулата, символ на Прованс, е вечен източник на...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията