09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Ефективни предложения за оптимално организиране на интериора

Ефективни предложения за оптимално организиране на интериора

Анализът на пазара на недвижими имоти за миналата година показва, че преобладава търсенето на жилища с две и повече спални, което измества доминиращото през предходните години търсене на по – малки жилища с една спалня. Въпреки тази тенденция, не малко купувачи, предимно самостоятелно живеещи млади хора и семейни двойки без деца, предпочитатедностайните апартаменти, особено ново строителство. За по-малките жилища има достатъчно ефективни решения:

 1. Използването на многофункционални мебели, като преградни шкафове или шкафове с лавици, позволява не просто съвместяването на няколко функции, а и прави дома по-хармоничен на вид.
 2. Отделянето на зона за сън от останалото пространство с помощта на завеса, параван или друга декоративна преграда и лекото повдигане на подовото ниво, позволяват икономия на площ, която може да бъде използвана за обособяване на друга полезна зона.
 3. Оформянето на зона за гости /мини хол/ с помощта на малък диван и стилна маса може да бъде реализирано и в по-малки по размер кухни.
 4. Използвайте ефикасно пространството под таваните – там може да има лавици за предмети и пособия, които влизат в употреба по-рядко.
 5. Осигурете повече свободно пространство без излишни вещи, с една дума – заложете на минималистичния стил, както с мебелите и вещите, така и с цветовата гама – нека тя бъде по-светли тонове.
 6. Използването на повече стъклени елементи в интериора, например прегради за отделяне на обособените зони вместо стени придава усещането за по-голямо пространство.
 7. Светлите преградни шкафове с огледала също придават по-голям вид на стаята/стаите.
 8. Оформянето на ниски преградни системи, в които да се съхраняват вещи, а плотът им да се организира като работно място, също е удачно решение за малкия апартамент.
 9. Използването на нестандартно осветление с ефектни осветителни тела на повече нива прави жилищносто пространство на по-комфортно и уютно.
 10. Оформянето на прозорец в неносеща стена между кухнята и стаята може да се превърне в удобен бар – плот.
 11. Създаването на двойка цветни петна сред неутралните светли тонове предпазва едностайния апартамент от еднообразие.
 12. Използването на сводови конструкции вместо врати е практично решение, което създава оптимално пространствено възприятие.
 13. Обединяването на кухнята и гостната е вече изпитан метод за повече отворени пространства.

Приятно организиране на жилището!

Снимка: Artcafe.bg

Подобни публикации

Дървото означава живот

Дървото е живот. Дървото е красиво, обаятелно, носи дъх...

Продължете да четете

Лавандула – цветът на Прованс

Лавандулата, символ на Прованс, е вечен източник на...

Продължете да четете

Кухня в тъмни цветове-лукс и стил

Ако мислите, че тъмният цвят в кухнята е последното...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията