09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

И още за цветът на 2020! Потопете се в класическо синьо

И още за цветът на 2020! Потопете се в класическо синьо

Автор: Сибила Калафатова

Този път четивото, което ви подготвих ще изгрее с изгрева на новия месец, за да даде цвят и настроение на новия месец. Честит февруари!

Радвам се, че сте отново тук с мен, за да разнообразим мислите си заедно на по чаша ароматно кафе. Хайде да започваме, че има и работа за вършене 🙂

Всяка година Pantone обявява своя цвят на годината. Тази година от Pantone заложиха на сигурното, като обявиха класическото синьо за цветна тенденция на 2020г. Като се има предвид, че синьото е най – харесваният цвят в западния свят, всъщност няма да настане буря, когато става въпрос за въвеждането му в домовете ни.

 

Как и къде може да го използваме?

 

Аз лично смятам, че цвета е много важен за личната хармония на всеки човек. Така, че не бих следвала определена цветна тенденция, когато създавам интериор за дом. Бих следвала цветния спектър на обитателите на този ДОМ, защото е доказано че цветовете играят огромна роля в емоциите и реакциите по различен начин в хората.

   Когато обчаче говорим за обществено пространство, което те първа оформяме е хубаво да заявим тенденция, новост, дизайн, нещо, което би отличило това пространство като ново, което би отразявало бъдещето и би провокирало любопитство. 

   И все пак както споменах по – горе това е класически цвят, койтолесно би се промъкнал в интериора на дом или обществено заведение. С него дилемата не е голяма и няма да има грешка. Но по принцип цвета на годината или тенденцията на годината според мен са само средство да ни запознаят или насочат към потенциалните възможности. Те не са задължителни, а са по скоро шанс да пресомислим и оценим изборът си на декор и ако търсим промяна да намерим бърз отговор от света на дизайна.

   Безобидно и тихо класическото синьо може да влезе като допълнение към интериора ни с няколко аксесоара като нощна лампа, картина, чаша, меко одеало или постелка пред банята.

Ако обърнем нещата обаче, може да го ползваме и като основен цвят с по – голямо процентно съотношение. Нека боядисаме стените и претапицираме меката мебел, нека реновираме старата секция… Ако това е вашият цвят то интериорът ви би изглеждал така…

A ако обичате по – смели съчетания, ще ви споделя, че срещу него в цветовия спектър като негова сестричка стои оранжевото…

Ако искате да го омекотите заложете на розово като негов спътник.

Да си признаем честно и в златна среда седи великолепно..

Все пак внимавайте, защото цвета е наистина красив и увлича. Да не се подхлъзнете на новата тенденция и изведнъж да се озовете на синия си диван, със синя чаша в ръка, ядейки сини френски макарони.

Снимки: Pinterest

 

Сибила Калафатова

SK interior design

Подобни публикации

Актуално: да поговорим за онлайн обслужването

Уважаеми клиенти, Ние, екипът на агенция за...

Продължете да четете

Не се лишавайте от природата, създайте екосистема вкъщи

Автор: Сибила Калафатова Навън с тихи стъпки идва...

Продължете да четете

Как ще се отрази коронавирусът на пазара на недвижими имоти

Коронавирусът няма как да не засегне и пазарът на...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията