09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Къща, която изниква там, където я паркираш

Къща, която изниква там, където я паркираш

Снимки и текст: Сибила Калафатова

Има ли някой, който не си е мечтал за приказно преживяване? 

Тази седмица няма да летим, а ще си разказваме приказки. И като говорим за приказки, спомняте ли си приказката, че красивите неща идват в малка опаковка. В тази връзка, ще се аргументирам като ви покажа един малко по – различен интериор и екстериор. И къща, която изниква там, където я паркираш. Има ли някой, който не си е мечтал за приказно преживяване? Като завършек на седмицата ще ви предложа точно това.     

Готови ли сте за поредното интериорно скитане?

Представете си  да се събуждате на различни места, но без да напускате своя „дом“.

Това, което предстои да видите и ви предлага това удоволствие е дом на колела, който предлага разнообразие от възможности, от които ще останете изумени.

Интериорът е не само префектно проектиран, но и измислен така, че да измести фокуса от липсата на свободно място. Вътрешното пространство е изцяло облечено с дърво, което пресъздава уюта на домашна атмосфера. А всяко кътче на нашата мобилна къщичка е погалено от слънчевите лъчи балгодарение на изобилното остъкляване, преминаващо дори и по таваните посредством капандури.

Мобилен дом на компанията произвеждаща матраци Walmart Allswell, обиколила Америка от Ню Йорк до Сиатъл. Площ 28 фута.

Малкият дом е обзаведен с модерни удобства и разбира се, матраци с подпис на марката. Той разполага с гаражни и френски прозорци, които са особено популярни сред любителите на малките къщи. Многоъгълният метален покрив, бялата облицовка и черните прозорци с решетки са някои уникални елементи от външния му дизайн. Вътрешното пространство се отличава и с бели детайли, подови винилови дъски и селски греди на таван Хикори. Има хол, напълно оборудвана кухня, баня и спалня на основния етаж. В кухнята сините шкафове правят страхотна комбинация с бели стени. От друга страна, душът разполага с персонализирани плочки, отпечатани с „Всичко беше мечта“. Основният апартамент и всекидневната могат да бъдат оборудвани с матраци на Allswell. В хола има Г – образен диван, изработен по поръчка, със съхранение и двойно легло, което позволява превръщането му в допълнителна зона за спане.

Малката къща на колела на Allswell е проектирана да пътува, като същевременно носи комфорта на къщата. Предлага се за закупуване за начална цена от 100 000 долара.

По – близо до природата, по – близо до себе си

Къщичка Ostara Франция 

Наречени Ostara заради конната база, в която се намира, близо до Тулуза в югозападна Франция.

Обитателите Натали и Себастиен са искали безпрепятствена гледка към конете си от дома. Входът на дома е с голяма гледка и  практически отваря и вътрешното пространство за голямото “на открито”. Има тента, който предпазва навлизането от дъжд и пряка слънчева светлина.

Горе, таванското помещение се простира почти по цялата дължина на къщата и е сплетено от едната страна. Линията на покрива е малко неудобна тук, но не прилича на екстремен тип таванско помещение, както се вижда в други калайди. Изглежда няма много място за съхранение на дрехи, но дизайнерите казват, че е включено.

Построен върху 5,4м поцинковано ремарке, малка Vienna е най-новата ни мъничка къща. Той има уникален и модерен дизайн.

 Устойчивото развитие в архитектурата и дизайна, целящо да намали вредните въздействия върху природната среда реализира проекта  “мобилни домове”, които използват всички системи, характерни за сгради, съобразени със „зелената архитектура“ Това включва рециклиране на сивите отпадни води, икономия на енергия, екологични строителни материали и др. В същото време се обръща голямо внимание на екстериорния и интериорния облик за постигане на интелигентни решение и максимален комфорт.

Тенденцията “мобилен дом” е доста нашумяла в последните години. Въпрос на време да завладее всяка географска ширина. Използването на такъв мобилен дом например в САЩ е неограничено, но във Франция той може да се ползва до 3 месеца в годината. Явно за американците идеята е привлекателна и бариерите падат с подобен дом без ипотека, който ги насърчава да живеят с това, от което всъщност се нуждаят.

Подобни публикации

Цените на имотите – лек спад, но не и постоянна тенденция

2019 г. се отчита като благоприятна за пазара на...

Продължете да четете

Пердета или щори? Всичко зависи от вкуса

Този избор обикновено идва на метри преди финала на...

Продължете да четете

Над 60% от местата за настаняване смятат да продължат работата си, макар и с намален обем

Хотелите по морето изпитват сериозни затруднения...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията