09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Мраморни елементи в дома – величествено и стилно

Мраморни елементи в дома – величествено и стилно

Има материали, използвани в интериорния дизайн на дома, които винаги придават изтънчена визия и нотка тежест в обстановката. Безспорно, мраморът е един от тях.

В която и част на дома да сме ги позиционирали, декоративните елементи от мрамор винаги се забелязват.

Ако имате намерение да обзаведете дома си в пищен бароков стил или по-скоро спрямо последните съвременни тенденции, не бива да се колебаете да поставите мраморна декорация. Една статуетка, свещник, фруктиера или лампион ще подсилят излъчването в стаята ви.

Всекидневната може да бъде отлично място за употребата на мрамор в интериора. Масичката за кафе от мрамор е красиво решение за един модерен дом. Особено ефектна е комбинацията с ратан или други естествени материали. Мраморната ваза със свежи цветя на секцията е още един начин да освежите помещението чрез декорация.

Кухнята също би придобила друг вид, ако има акценти от мрамор. В зависимост от площта, с която разполагате бихте могли да поставите мраморен кухненски плот или просто гръб на стените под шкафовете. За по-големите пространства може да се използва подвижен модул с мраморна облицовка.

Комбинацията от гравирани елементи и мраморни детайли е достатъчно ефикасна, ако търсите ефекта на изисканата домашна атмосфера.

Може и да не заложите на масивни мебели от този материал, опитайте да акцентирате с осветителните тела, подложките за топло сервиране или часовника на стената например.

Баните, в които присъстват мраморни елементи изглеждат особено елегантно и величествено. Представете си една овална мраморна вана с красив умивалник от същия материал, съчетани с дизайнерско огледало в мраморна рамка и стъклени гланцирани стени. Съвременна луксозна визия, която ще ви гарантира удобство и релакс в помещението.

Важно е да се подчертае, че тежестта на шарките и масивната визия на елементите с мраморен дизайн изискват по-семпла обстановка наоколо. Не претрупвайте помещението си с вещи и декоративни акценти, ако сте решили да заложите на този материал в жилището.

Източник: GRANDekor.

Подобни публикации

Тайните кътчета на малките пространства

За малките пространства от Сибила Калафатова… Не...

Продължете да четете

7 актуални тенденции в интериора през 2020

Автор: Сибила Калафатова Добре дошли отново в моя...

Продължете да четете

Приказка за Нова година

Автор: Сибила Калафатова, интериорен...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията