09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Пердетата в дома – няколко ценни съвета

Пердетата в дома – няколко ценни съвета

В интериорния дизайн прозорците са естествения фокус в един дом и как те са украсени дава важна информация за характера на съответната стая.

Пердетата са ценни аксесоари за прозорците, които допълват цялостния изглед на стаята и придават един завършек на интериора, като внасят този уют и топлина и те карат да се отпуснеш и наслаждаваш на красотата в твоя дом. Затова тук ще ви представим няколко съвета за покупката на пердета във вашия дом.

Изберете различни пердета за всяка стая

Купувайки си пердета, съобразете с това на прозореца на коя стая искате да висят те. Това е важна подробност, защото, например пердетата за спалнята и кухнята няма как да са еднакви. Всяка стая сама за себе си е индивидуална и не правете грешката всички помещения да са еднакви пердета и завеси.

Материалът е много важен

Произведените платове за пердета и завеси са с различни десени, цветови нюанси, различна дебелина и качество. Бъдете креативни и създайте неочаквани комбинации. Избирайте материи, които да не се износват лесно, да са устойчиви на избледняване и бързо набръчкване, което удължава техния живот. За ваше улеснение при избора, трябва да споменем, че материите на други текстилни елементи от обзавеждането могат да ви ориентират и за завесите.

Светлината

Завесите и пердетата имат различна степен на пропускливост на светлината. Плътността на плата, който ще изберете, зависи от това колко слънчева светлина искате да влиза в стаята. Ако бюджетът ви позволява, купете си различни комплекти. По-плътни пердета и завеси, с цел да се ограничи проникването на силните слънчеви лъчи през летния сезон или полупрозрачни и по-тънки за през зимата, за да се радвате на повече светлина в стаите.

Обърнете внимание на формата на прозорците

За помещения с големи прозорци дългите завеси, стигащи до пода, биха били добро попадение. За малки по размер прозорци са подходящи семпли и къси модели. Нестандартните форми и размери на прозорците изискват специално отношение и пердетата за тях трябва да са по специфични и прецизно избрани. Може да ползвате специални корнизи за тях за подсилване на визията им.

Общият стил на дома и цветовете

Покупката на пердета, завеси или щори за дома както и за офиса, зависи и от предпочитания стил за дизайн на интериора. Някои модели пердета са по-привлекателни с елегантните си десени и модерни щампи отколкото другите. Ако имате модерен дом идеално допълнение са по-изчистени и едноцветни модели пердета и завеси. Класически или винтидж стилът изисква завеси, които са елегантни, украсени с орнаменти, дълги до пода, прибрани и завързани с декоративен пюскюл примерно. По отношение на цветовете може да изберете тонове близки до тези на стените или напълно контрастиращи на тях, или пък такива, които са неутрални и пасващи на всяка обстановка. Завесите дали да са с шарки или без, може да прецените като се съобразите с тапицерията на мебелите.

Надяваме се да сме били полезни! И все пак, най – важното е вашият собствен вкус!

Текстът е написан по материали от www.perdeta.net.

Подобни публикации

Софийски аристократични къщи: домът на Георги Лазаров

Неделя е ден за разтуха, раздумка и разбира се - за...

Продължете да четете

Гардеробът в спалнята-нужен и практичен

Всеки човек се нуждае от пространство, за да живее...

Продължете да четете

Пердета или щори? Всичко зависи от вкуса

Този избор обикновено идва на метри преди финала на...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията