09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Пердетата в дома – няколко ценни съвета

Пердетата в дома – няколко ценни съвета

В интериорния дизайн прозорците са естествения фокус в един дом и как те са украсени дава важна информация за характера на съответната стая.

Пердетата са ценни аксесоари за прозорците, които допълват цялостния изглед на стаята и придават един завършек на интериора, като внасят този уют и топлина и те карат да се отпуснеш и наслаждаваш на красотата в твоя дом. Затова тук ще ви представим няколко съвета за покупката на пердета във вашия дом.

Изберете различни пердета за всяка стая

Купувайки си пердета, съобразете с това на прозореца на коя стая искате да висят те. Това е важна подробност, защото, например пердетата за спалнята и кухнята няма как да са еднакви. Всяка стая сама за себе си е индивидуална и не правете грешката всички помещения да са еднакви пердета и завеси.

Материалът е много важен

Произведените платове за пердета и завеси са с различни десени, цветови нюанси, различна дебелина и качество. Бъдете креативни и създайте неочаквани комбинации. Избирайте материи, които да не се износват лесно, да са устойчиви на избледняване и бързо набръчкване, което удължава техния живот. За ваше улеснение при избора, трябва да споменем, че материите на други текстилни елементи от обзавеждането могат да ви ориентират и за завесите.

Светлината

Завесите и пердетата имат различна степен на пропускливост на светлината. Плътността на плата, който ще изберете, зависи от това колко слънчева светлина искате да влиза в стаята. Ако бюджетът ви позволява, купете си различни комплекти. По-плътни пердета и завеси, с цел да се ограничи проникването на силните слънчеви лъчи през летния сезон или полупрозрачни и по-тънки за през зимата, за да се радвате на повече светлина в стаите.

Обърнете внимание на формата на прозорците

За помещения с големи прозорци дългите завеси, стигащи до пода, биха били добро попадение. За малки по размер прозорци са подходящи семпли и къси модели. Нестандартните форми и размери на прозорците изискват специално отношение и пердетата за тях трябва да са по специфични и прецизно избрани. Може да ползвате специални корнизи за тях за подсилване на визията им.

Общият стил на дома и цветовете

Покупката на пердета, завеси или щори за дома както и за офиса, зависи и от предпочитания стил за дизайн на интериора. Някои модели пердета са по-привлекателни с елегантните си десени и модерни щампи отколкото другите. Ако имате модерен дом идеално допълнение са по-изчистени и едноцветни модели пердета и завеси. Класически или винтидж стилът изисква завеси, които са елегантни, украсени с орнаменти, дълги до пода, прибрани и завързани с декоративен пюскюл примерно. По отношение на цветовете може да изберете тонове близки до тези на стените или напълно контрастиращи на тях, или пък такива, които са неутрални и пасващи на всяка обстановка. Завесите дали да са с шарки или без, може да прецените като се съобразите с тапицерията на мебелите.

Надяваме се да сме били полезни! И все пак, най – важното е вашият собствен вкус!

Текстът е написан по материали от www.perdeta.net.

Подобни публикации

Ще се влюбите в мансардата

Ако сте решили да преобразите мансардата си, вие...

Продължете да четете

Да посрещнем Коледа в естествена премяна

Автор: Сибила Калафатова, интериорен дизайнер За мен...

Продължете да четете

Геометрия + цвят = нов интериорен облик

Автор: Сибила Калафатова, интериорен дизайнер Какво...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията