09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Принадлежности в кухнята, без които не може

Принадлежности в кухнята, без които не може

Често кухнята, а не гостната са царството в дома ни. Особено сега, с наложилата се концепция за кухня и трапезария в едно помещение, тази част от дома се превръща в място, където трябва да са изпипани всички подробности.

Ето защо, независимо дали ще правите ремонт на кухнята си, или просто искате да подмените старите си кухненски принадлежности, винаги е полезно да имате списък с най-необходимото. Няма човек, който да не е преминал през нанасянето в нов дом, в който всичко трябва да се започне отначало. По-добре предварително да направите списък, който да използвате, за да не случи така, че няматенож за мазане, когато правите първите сандвичи в новата кухня.

Щипки за готвене

Незнайно защо това е едно от нещата, които почти всеки отлага да купи. Често се използва само вилица, като не рядко и пръстите влизат в действие, а финалът може да е с изгаряния и драскотини.

  • Щипката за готвене не е скъпа. Но в същото време може да промени цялото кулинарно преживяване.
  • Изберете щипка с покритие на връхчетата, за да не надрасква вашите тигани и тенджери.
  • Свойството й да бъде термоустойчива е много важно. Със сигурност не искате да се разтопи или по-лошо: да намерите парченца от нея в някое ястие.

Различни по размер купи

Важно е да изберете купи, които са подходящи за микровълнова и за миялна машина. Голямото им разнообразие от гледна точка на размери, форма, дизайн, могат да бъдат огромно предимство за вас.

  • Голяма купа би била подходяща за замесване на тесто. Също така е добър вариант за смесването на по-големи количества съставки – кайма за бургери или кюфтенца.
  • Средна по големина купа е подходяща за салати. А също така и за всички други кулинарни шедьоври, в по-малки количества.
  • Малките купи са подходящи за различни дипове, сосове, за сервиране на ядки и всякакви разядки.

Мелничка за пипер

Често тази кухненска принадлежност се добавя в допълнителните аксесоари. Прясно смленият черен пипер има много повече вкус и аромат, които придават уникален вид на всяко ястие. Така че, не подценявайте мелничката!

  • Можете да намерите най-обикновен модел, а също така и електрически. Изберете такава, която ви дава възможността да регулирате колко ситно да бъде смлян пиперът. Единственият недостатък на електрическите мелнички е, че батериите винаги им свършват в най-неподходящия момент.
  • Ако обичате подправките, заложете на тази покупка! Разбира се можете да закупите и еднократна мелничка за пипер от всеки супермаркет, която да използвате временно.
  • Освен всичко друго, мелничката може да бъде и красив сувенир на кухненския рафт.

Кухненско хаванче

Задължителен елемент във всяка кухня е и кухненското хаванче. С негова помощ можете да извлечете най-хубавите аромати от подправките си и да счуквате ядки, чесън. Използвайте го, за да направите сосове, песто или заготовки за различни ястия. Чудесен помощник при приготвянето на вкусотии, богати на повече подправки. По този начин ще използвате свежи подправки, които ухаят много по-хубаво, отколкото сушените.

Винаги може да допълните списъка с неща, които са ви необходими и имат задължително място във вашата кухня. Едно е важно – осигурете си удобство и комфорт, за да може да се наслаждавате на прекараното време в кухнята.

Източник: maistroplus.com

 

Подобни публикации

Неделна ягодова торта с бишкоти

♥     Добро неделно утро!     ♥    Радвам се, че...

Продължете да четете

Ммм…морковена торта!

Сибила Калафатова Добро утро в събота! Винаги съм...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията