09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Разкош в кадифе – поканете го в интериора си

Разкош в кадифе – поканете го в интериора си

Автор: Сибила Калафатова

Тази неделя в интериора си ще поканим само една тенденция, която обаче тотално би обърнала уравнението му. Обещавам, ще бъде луксозно и меко…

Ако има текстура, която ще добави разкош дори във въздуха и ще блесне с елегантност в една стая, тя трябва да бъде кадифена. Кадифето набира популярност през последните няколко години и тази година го виждам като една от най – добрите тенденции в интериора, на които може да заложим.

Дори да не беше нашумял тренд отново бих го включила в интериора си, защото то кара сърцето ми да пее, създава луксозен вид и прави домът ми повече дом с тази мекота, която гали сетивата.

В миналото кадифето може би е бил материалът, който избират предимно богатите, когато за пръв път е въведен през 809 г. от търговците на Кашмири от Багдад.  Той е трябвало да бъде една от най – универсалните текстури, които е можело да се въведе тогава в домовете. Със своите качества – мекота при допир, комфортът и стила, които излъчва и същевременно издръжлив го прави чудесен за мека мебел. Традиционно кадифето е било направено от коприна, а по – късно и от памук, сега има налични синтетични версии, което го прави по – достъпен.

„Кадифе“ всъщност се отнася до тъкането и структурата, а не действителното съдържание на материала, което означава, че кадифе може да бъде направено от всякакви влакна.

Този път ще спра до тук с текста, защото снимковият материал, който съм подготвила, ще каже повече, отколкото мога да напиша.

Снимки: Pinterest

Сибила Калафатова

SK interior design

Подобни публикации

Не се лишавайте от природата, създайте екосистема вкъщи

Автор: Сибила Калафатова Навън с тихи стъпки идва...

Продължете да четете

Малкото жилище – красиво като бижу и с голямо сърце

Тази седмица се вдъхнових от едно издание на „Наш...

Продължете да четете

Вдъхновенията на “Terrazzo”

Автор: Сибила Калафатова   Добро утро в...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията