09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Седем стъпки към прекрасно антре

Седем стъпки към прекрасно антре

Антрето е малко пространство в сравнение с останалите стаи и обикновено е най-пренебрегвано при проектирането на дома. Това е голяма грешка, дизайнът на антрето е важен, защото то е първото помещение, което гостите ще видят. Интериорният му дизайн дава първоначалната представа за дома и при погрешно проектиране може да създаде впечатление за липса на стил и уют.

Как да осмислим това често пренебрегвано пространство в дома и да го направим по-елегантно и приветливо? EVA потърси съветите на Антония Саранеделчева, интериорен дизайнер в Моми студио. Ето и 7-те стъпки, препоръчани от специалиста и публикувани .

  1. Избягвайте прекалено тъмните нюанси във входните пространства, като вместо това заложете на по-светли цветове, които създават илюзия за по-голямо пространство. Много хора залагат на сигурното, използвайки белия цвят. В случай че искате да го свържете в едно пространство с други помещения,  използвайте естествени цветове и по-светли тонове, които могат да отразят светлината.
  2. Основна цел е коридорът, ако е тъмен, да бъде правилно осветен. Можете да използвате висящо осветление от тавана или да заложите на стенни лампи. Можете спокойно да комбинирате различни видове осветление, като основната цел е така да овладеете светлината, че да създадете и акцент, който може да бъде картина, стълбището или друг елемент, част от антрето.
  3. Входното антре може да бъде интересно и добре декорирано и подредено пространство, което да е много приветливо. За целта поставете пейка, на която гостите или вие можете да присядате.
  4. В много домове антрето е претрупано с вещи на показ – палта, шапки, обувки, чадъри и други предмети. За да избегнете тази пренаселеност, предвидете гардероб и шкаф за обувки.
  5. Не претрупвайте антрето, особено ако е малко. Аранжирайте снимки по стените или поставете огледала, които оптически ще увеличат пространството. Ако пък антрето е достатъчно просторно, не се колебайте да добавите мебели, но заложете на по-минималистично оформление.
  6. Помислете за дълготрайния живот на подовата настилка. Тя трябва да е практична, но в същото време може да се превърне и в подходящ акцент в интериорния дизайн на антрето. Подходящи са теракот, мрамор, гранитогрес или ламинат.
  7. Много често собствениците на жилища не обръщат голямо внимание на тавана и той по презумпция е боядисан в бяло. Ако искате вашето антре да бъде по-различно и разчупено, боядисайте го в различен цвят, който продължава от стената или е част от интериорния дизайн на дома.

 

 

Подобни публикации

Не толкова известни места за декорация

Ако постоянно сте в търсене на начин да направите...

Продължете да четете

Използвайте цветен камък в интериора

Естественият камък е най-добрият начин да добавите...

Продължете да четете

Декоративен камък вкъщи – няма да сбъркате

Декоративният камък е предпочитан заради своята...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията