09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Сложете в дома или офиса си тези растения

Сложете в дома или офиса си тези растения

Растенията в дома винаги му придават повече уют. Докато сме свикнали с това да ги имаме в почти всяко помещение, забравяме за тяхната мощна сила. Например, има растения, които привличат късмета и любовта в дома (повече за тях вижте тук), други правят въздуха по-чист. Има и такива, които ни помагат да намалим стреса и тревожността, вижте кои.

Оградена драцена

Редица растения от рода Драцена имат положително влияние върху здравето, като Dracaena reflexa, е известна със своите свойства за почистване на въздуха в помещенията.Оградената драцена, чийто листа имат красиви пурпурни линии, насърчава релаксацията и помага за намаляване на стреса.

Лавандула

Има приятен аромат и красиви лилави цветове. Съществуват редица предимства на отглеждането на лавандула в дома. Освен че през лятото гони комарите, растението може да подобри съня и да помогне при безпокойство, нервност, тревожност, депресия. Лавандулата не изисква много вода и особени грижи и е перфектна за перваза на прозореца или нощното шкафче.

Жасмин

Още едно растение, което може да отглеждате в дома или градината за добро настроение и по-малко стрес е жасминът. Храстово растение, което цъфти с множество прекрасни бели и жълти цветове, което обича слънчевата светлина.

Розмарин

Вечнозелената билка с игловидни листа е родом от средиземноморския регион и може да има цъфнали бели, сини или лилави цветове. Най-често го ползваме за приготвянето на ароматни картофи, сочно месо. Розмаринът е подходящ за отглеждане на закрито и на открито, изисква умерени количества светлина и влажност. Билката се използва в ароматерапията и от нея може да се приготвя и чай.

Текстът е написан с помощта на Dnes.bg и Az-jenata.bg

Подобни публикации

Домашни сиропи за здраве и удоволствие в уикенда

Всичко, което се приготвя между четирите стени да един...

Продължете да четете

Да презаредим батериите през есента

Ние не сме привърженици на оценяването на сезоните,...

Продължете да четете

Формула за мечтаният дом – втора част

Добро утро в студения, но приветлив ден. Миналите...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията