09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Сменявайте тези предмети от бита максимално често

Сменявайте тези предмети от бита максимално често

„Моят дом е моята крепост“ – клише, но вярно клише. И, разбира се, както подобава на крепост, той трябва да бъде напълно безопасно място. Затова и не пестим от солидни врати, надеждни брави и дори системи за сигурност. Но в същото време често изобщо не обръщаме внимание на вътрешните врагове – микробите. А те са навсякъде около нас и често се крият и в най-безобидните предмети.

  1. Душ завеса

Невъзможно е да се предотврати образуването на мухъл върху завесите на банята. Съответно, няма смисъл да харчите значителна сума за препарати, които няма да решат проблема. Затова след няколко машинни пранета, просто ги сменете.

  1. Поставка за четки за зъби

Разбираемо, че я чистим често и качествено, но ако е статична, по нея се образуват петна от мръсотия и ръжда. И като се замисли, че там слагаме четка, която ежедневно влиза в контакт с устата ни, изводът е очевиден.

  1. Постелка Welcome

Основната й цел е да предотврати навлизането на мръсотия от улицата в чистия ви дом. Затова, сменяйте я или я перете поне на 2-3 месеца, колкото и качествена да е.

  1. Сушилка за съдове

Тя е влажна почти през цялото време, което е чудесна основа за развитие на мухъл. Затова или я киснете в разтвор от белина или я сменете, ако по нея има ръжда.

  1. Кърпи за ръце

Основният източник на бактерии в цялата къща неизменно е кърпата. Дерматолозите предупреждават, че когато се бършете с мръсна кърпа, вие всъщност връщате всички микроби обратно върху кожата си. Затова, най-добре е да я сменяте всеки ден, даже по няколко пъти на ден.

  1. Кошче за боклук

Каквито и пликове за смет да използвате, в един момент съдът просто трябва да бъде сменен. Зависи от качеството му, разбира се, но на 6 месеца е оптимален период.

  1. Гъби за миене

Когато миете съдовете (особено дъските за рязане) от остатъци от храна, милиони бактерии се утаяват в нея и чакат подходящия момент , за да се върнат. Верото не убива напълно микробите, то просто ги изплаква. Така че гъбите трябва не само да се сменят по-често, но и да се дезинфекцират.

Текст: с помощта на Idei.bg

Подобни публикации

Идеи за преобразяване на дома за зимата

За разлика от лятото, когато се стремим да имаме...

Продължете да четете

“Работното място” на ученика вкъщи

Първият учебен ден вече чука на вратата и родителите...

Продължете да четете

Какво най-често забравяме да почистим вкъщи

Кое, по – точно кои са нещата, създаващи най – често...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията