09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Спалня под звездите или защо мансардата може да бъде вълшебна

Спалня под звездите или защо мансардата може да бъде вълшебна

Мансардните помещения в много къщи или апартаменти някога представляваха просто едно таванско помещение тип “за всичко”. От години обаче това не е така. Днес мансардната е едно от красивите кътчета на един дом, естествено, ако той разполага с нея.

Искаме да ви представим една концепция за спалня в мансардата – защото всеки мечтае да спи под звездите и ако има мансарда, сега е моментът тази мечта да се сбъдне.

Спалнята в мансарда може да бъде наистина уютна и в същото време удобна.

Много къщи, а вече и апартаменти, се строят с мансарди. Скосеният покрив и таван с различни височини предполагат някои трудности в подредбата и планировката на тази част от жилището. Но дизайнерските решения лесно коригират това.

Ето и някои полезни съвети на професионалисти. Добре е да поставите леглото до прозореца – така освен светло и ведро настроение, ще можете да се любувате и на природата, без да ставате от леглото. По-трудно е решението с шкафовете и гардероба. Затова се препоръчва, в зависимост от конфигурацията на самото помещение, да закупите и специални модули, където да съхранявате дрехи и вещи.

За цветовете в мансардата най-краткият ни съвет е – нека са светли, всичко това придава бодрост, весело настроение и добавя визуално пространство. Най – удачни са белият, бежовият и модерният сега „египетски памук“ – както заради оптичното увеличение на стаята, така и заради възможността за контраст. На фона на светлите, нежни цветове мебелите, аксесоарите и декорациите могат да са цветни, ярки, да изпъкват и внасят настроение.

Как стои въпросът с мебелировката на спалнята в мансардата? Заради ограниченото пространство е ясно, че обзавеждането трябва да е минималистично, не е необходимо да претрупвате с мебели. Вградените шкафове ще свършат много работа, спестявайки така необходимото ни пространство. А леглото с балдахин по средата на стаята ще придаде не само въздушност и лекота, но и щипка романтика.

Подобни публикации

Пердета или щори? Всичко зависи от вкуса

Този избор обикновено идва на метри преди финала на...

Продължете да четете

Разходка из аристократична София: къщата на Яблански

В предишна публикация за аристократичния дух на...

Продължете да четете

Килимите вкъщи – акцент, основа и топлина

Днес ще разгледаме една тема, която в нашия блог до...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията