09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Творението, което сбъдва вечният копнеж по природата

Творението, което сбъдва вечният копнеж по природата

Автор: Сибила Калафатова, интериорен дизайнер.

Колко пъти ви се е случвало да не ви се прибира вкъщи? Или като се приберете да ви се иска веднага да излезете. Липсва ви онзи полъх от „навън“, въздухът  и гледката, които предлага природата. Замисляли ли сте се дали е възможно да внесете малко кътче гора вкъщи, без това да погуби част от пространството ви и без да сте ангажирани с поддръжката му? Вече е осъществимо благодарение на ботаническто стенно изкуство, което ви предлага зашеметяващо творение.

  Творението, което сбъдва вечният копнеж по природата.

   Зная, че вече ви звучи като досадна реклама от Веес Телешоп, чрез която се сдобивате със супер продукт на супер цена, който ще ви излекува всички болежки, но след това се озовава в кошчето и не ви е струвало чак толкова евтино.

   За това ще спра и по – добре вижте какво имам в предвид, защото описанието за него винаги ще е недостатъчно:

   Мъх, естествен, екологичен, отличен акцент в интериора. Освен, че предизвиква сетивата, той е функционален партньор в облагородяването на пространството. Обратно пропорционално на изискванията към него като грижа /а те са почти нулеви/, лавинообразно ни затрупват всичките му добродетели.

  • Пречистване на въздуха и едновременно ви носи онази нотка на гора. Скандинавският мъх може да абсорбира токсините от въздуха, допринасяйки по този начин за вашето здраве и благоденствие. Има изключителната способност да премахва вредни материали, като амоняк, ацеталдехид и оцетна киселина, което го прави идеален акцент и еко работник във фризьорски салон. Пречиства въздуха от цигарен дим, допринася и за намаляване на алергичните реакции причинени от замърсяване на въздуха и на околната среда с най – добрият и най – сигурният метод този на Природата сама по себе си.Не съдържа никакви алергени. Има свойството да отблъсква прахови частици във въздуха, не привлича насекоми или патогенни микроорганизми. По този начин без проблем, декорацията с него е изключително подходяща и за детски стаи или затворени детски площадки.
  • Звукопоглъщащ – мъхът има и свойството да понижава нивата на шум , предимно високочестотни звуци в интериорната среда – подходящ и като звукоизолация при направата на цяла стена.
  • Улавя светлинните отбясъци и успокоява очите. 
  • Има релаксиращ ефект, което го прави нестандартно интериорно решение дори и в болнични заведения, с оглед облекчаващите умората свойства.
  • Пожароустойчив – тестван за противопожарна безопасност в съответствие с Европейските стандарт за безопасност. Практически той е незапалим и може да бъде инсталиран в близост до осветителни тела, без да се опасявате ,че ще се запали.
  • Запазва температурата в помещението
  • Регулира въздушната влажност. Работи като барометър за нивото на влажност на един интериор. Мек на пипане – нормална влажност, твърд и леко ронлив – липса на влажност.

Идеалният акцент в дома

Обича влага… добре, заповядай в моята баня

 

Вълшебното му присъствие го прави приветстващ не само в интериора, но и на празник

 

Да, би ми било приятно, ако посещавам обществени заведения, където мислят за моето благоденствие.

А защо аз да не зарадвам някой с мил еко жест?

Това е като дрямка в гората, от която се чувстваш пречистен.

 

А защо да не пограндоманствам малко с цяла стена, пак му отива.

И пристъпваме към „малките букви“, които не са никак малки и крият голямата истина колко „много“ грижа изисква той:

Мъхът не се нуждае от никаква поддръжка, никакво директно поливане или подрязване, никакво изискване за необходима слънчева светлина/ желателно е да не е изложен постоянно на пряка слънчева светлина или на сурови климатични условия/. Мъхът може да вирее и в пространства само с изкуствено осветление – бани без естествено осветление, фитнес зали, помещения за спа, подземни помещения. Допуска се и използването му на открити места с навеси и неизложени на дъжд и вятър пространства. Необходимо му е минимум 30% процента влажност, диапазон на влажност, необходим и в интериорните помещения или пространства така,че човек да се чувства добре.

 Ако в домът ви липсва красива гледка или просто търсите този биофилен дизайн, аз с удоболствие ще ви помогна да го постигнете. 

 

Подобни публикации

Софийски аристократични къщи: домът на Георги Лазаров

Неделя е ден за разтуха, раздумка и разбира се - за...

Продължете да четете

Гардеробът в спалнята-нужен и практичен

Всеки човек се нуждае от пространство, за да живее...

Продължете да четете

Да си изберем най – подходящия хотел

Дойде дългоочакваният момент да помислим къде ще...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията