09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Топ цветове за всекидневна

Топ цветове за всекидневна

Пролетта е винаги време за освежаване и ремонт вкъщи. Но дори и да не сте решили да правите ремонт, никога не е излишно да си “сверите часовника”. Ето топ тенденциите за цветова гама във всекидневната.

Изборът на цветова палитра за хола трябва да се обмисли внимателно, тъй като от нея зависи цялостната атмосфера в помещението. Съчетанието на цветовете оказва значително влияние върху нашето възприятие за пространството. Благодарение на определени нюанси и комбинации между тях вие може да създадете просторно или тясно помещение, да придадете дълбочина или височина, да разширите визуално помещението, да добавите обем, да създадете хармонична атмосфера.

В края на миналата година американската компания Pantone обяви цветовете на 2021 година – сиво и жълто. За втори път в историята фаворити са два цвята, а не един. Слънчевото жълто внася весело настроение и позитивизъм, а нежно сиво, наподобяващо морски камъчета, е идеалната комбинация с него. В палитрата може да се включи и мек кафяв цвят. Комбинацията е подходяща както за големи така и за малки всекидневни, също и за такива, съчетани с кухня и трапезария. Успокояващите тонове на сивото внасят хармония и баланс, а жълтите нюанси подобряват настроението.

Нежно, приглушено розово изглежда отлично в комбинация със спокойни, земни нюанси като бежово и кафяво. Палитрата е изисквана, стилна и успокояваща. Подходяща е за малки помещения, тъй като създава усещане за простор. Изглежда добре в стаи с много слънчева светлина.

Смарагдово зелено е плътен, дълбок и интригуващ цвят. Изглежда отлично в комбинация с горчица и сиво. Създава изискана атмосфера, но е подходящо по-скоро за акцентен цвят.

Успокояващата земна палитра е стилна, елегантна и ненатрапчива. Подхожда практически на всеки интериорен стил и всяко помещение, независимо от неговото изложение и големина. Заложете на сиво, бежово, кафяво, слонова кост и теракота ако целите мек, хармоничен и балансиран дизайн.

Слонова кост, охра и пепелно розово – успокояваща, топла палитра, наподобяваща есенните нюанси. Съчетанието внася уют, топлина и предразполага към релакс. Може да добавите медни аксесоари.

Дълбоки, тъмнолилави наюнси като махагон, патладжан и слива изглеждат впечатляващо в комбинация със сиво и тъмно дърво. Палитрата е подходяща за просторни и светли всекидневни с големи прозорци. Създава изисканост и комфорт.

Освежаваща мента в комбинация със сиво и бежово създава усещане за простор и прохлада. Пастелните тонове успокояват и осигуряват комфортна атмосфера за пълноценен релакс.

За дневната в скандинавски стил са подходящи неутрални и хладни пастелни тонове – бяло, слонова кост, сиво, синьо, бледо розово. Палитрата е успокояваща и създава атмосфера на комфорт и хармония.

Подобни публикации

Не толкова известни места за декорация

Ако постоянно сте в търсене на начин да направите...

Продължете да четете

Използвайте цветен камък в интериора

Естественият камък е най-добрият начин да добавите...

Продължете да четете

Декоративен камък вкъщи – няма да сбъркате

Декоративният камък е предпочитан заради своята...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията