09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Трапезария или кът за хранене?

Трапезария или кът за хранене?

Червено в дневната

Страстен, жив и завладяващ, червеното се приема като един от най-силните цветове в спектъра и присъствието му в дневната е изключително ефектно, независимо дали става въпрос за боядисване на стените или използването му просто като акцент.

А знаете ли, че експертите в областта на психологията на цветовете твърдят, че червеното повишава мозъчната активност, физическата издръжливост и стимулира добрия апетит?
Ако имате намерение да включите този цвят в интериорното решение на дневната зона, не забравяйте, че червеното има и способността оптически да намалява пространството и затова не бива да се прекалява с него.

Добре е да не бъде доминиращото решение в цветовата концепция, а неговата интензивност би могла да се компенсира чрез комбинация с по-неутрални цветове и изобилие от мека светлина.

Земните цветове

Много хора обичат универсалното звучене на меките пастелни цветове, гравитиращи в гамата от нюанси на кафявото. Определено бежовото създава спокойствие, но за да се избегне прекалено “равното” усещане, на помощ идват различни акценти – контрастиращ по-тъмен килим, канапе в ярко оранжево – например, пъстро пано на стената и о, да, разбира се, многоцветните декоративни възглавнички.

Натуралните материали

В идеите за дневни тук има 2 обединяващи звена – камините и материалите с натурално излъчване като камък, дърво, открит тухлен зид и бетон.
Облицовката с естествен или изкуствен декоративен камък на стената или само на част от нея в къта около камината е много актуална тенденция, свързана с търсене на пряка връзка с естествената природа.

Декоративните греди в интериора на дневната носят уют, присъщ за селския стил, а откритите бетонни стени са елемент от така популярния минимализъм – въпреки оптическата си студенина и липсата на изразителност, бетонът изглеждат стилно, а и подобен избор спестява доста средства за декорация!

На чара на естествените материали е заложено при създаването на интериора на това дневно пространство – облицовка от дърво по тавана и колоните, а от декоративни тухли по стените.

Бяло и бежово са цветовете на тапицираните мебели, а наситено зелено е решението за завесите и креслото. Уют и хармония, постигнат чрез натурални материали и цветове.

Източник: jilishta.com

Подобни публикации

Ще се влюбите в мансардата

Ако сте решили да преобразите мансардата си, вие...

Продължете да четете

Да посрещнем Коледа в естествена премяна

Автор: Сибила Калафатова, интериорен дизайнер За мен...

Продължете да четете

Геометрия + цвят = нов интериорен облик

Автор: Сибила Калафатова, интериорен дизайнер Какво...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията