09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Трапезария или кът за хранене?

Трапезария или кът за хранене?

Червено в дневната

Страстен, жив и завладяващ, червеното се приема като един от най-силните цветове в спектъра и присъствието му в дневната е изключително ефектно, независимо дали става въпрос за боядисване на стените или използването му просто като акцент.

А знаете ли, че експертите в областта на психологията на цветовете твърдят, че червеното повишава мозъчната активност, физическата издръжливост и стимулира добрия апетит?
Ако имате намерение да включите този цвят в интериорното решение на дневната зона, не забравяйте, че червеното има и способността оптически да намалява пространството и затова не бива да се прекалява с него.

Добре е да не бъде доминиращото решение в цветовата концепция, а неговата интензивност би могла да се компенсира чрез комбинация с по-неутрални цветове и изобилие от мека светлина.

Земните цветове

Много хора обичат универсалното звучене на меките пастелни цветове, гравитиращи в гамата от нюанси на кафявото. Определено бежовото създава спокойствие, но за да се избегне прекалено “равното” усещане, на помощ идват различни акценти – контрастиращ по-тъмен килим, канапе в ярко оранжево – например, пъстро пано на стената и о, да, разбира се, многоцветните декоративни възглавнички.

Натуралните материали

В идеите за дневни тук има 2 обединяващи звена – камините и материалите с натурално излъчване като камък, дърво, открит тухлен зид и бетон.
Облицовката с естествен или изкуствен декоративен камък на стената или само на част от нея в къта около камината е много актуална тенденция, свързана с търсене на пряка връзка с естествената природа.

Декоративните греди в интериора на дневната носят уют, присъщ за селския стил, а откритите бетонни стени са елемент от така популярния минимализъм – въпреки оптическата си студенина и липсата на изразителност, бетонът изглеждат стилно, а и подобен избор спестява доста средства за декорация!

На чара на естествените материали е заложено при създаването на интериора на това дневно пространство – облицовка от дърво по тавана и колоните, а от декоративни тухли по стените.

Бяло и бежово са цветовете на тапицираните мебели, а наситено зелено е решението за завесите и креслото. Уют и хармония, постигнат чрез натурални материали и цветове.

Източник: jilishta.com

Подобни публикации

Софийски аристократични къщи: домът на Георги Лазаров

Неделя е ден за разтуха, раздумка и разбира се - за...

Продължете да четете

Гардеробът в спалнята-нужен и практичен

Всеки човек се нуждае от пространство, за да живее...

Продължете да четете

Пердета или щори? Всичко зависи от вкуса

Този избор обикновено идва на метри преди финала на...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията