09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Хол и всекидневна в едно-функционално, практично и красиво

Хол и всекидневна в едно-функционално, практично и красиво

Всички сме забелязали, че жилищата от много време насам се предлагат с едно общо помещение за хол, кухня (обособена като бокс) и всекидневна с трапезна маса и мека мебел.

Това е изцяло американски стандарт, който се налага и в България през последните две десетилетия. Разбира се, има хора, които приветстват този вариант, има и такива, които го отхвърлят.

Както и сами можете да се досетите различните личности имат своя собствена гледна точка и именно от тук произтича сблъсъкът между двете виждания.

Друг е въпросът, че това решение е изцяло подходящо за всички онези малки жилища, които не разполагат с толкова много пространство, а всички знаем, че домът не би бил такъв, ако на територията му няма кухненски бокс, където човек да си приготви топъл обяд или вечеря.

Отделно това сливане не ви ли се струва, че създава усещане за още по-голям простор, особено ако става дума за по-малки апартаменти, където пространството е наистина кът?!

Какви са предимствата на сливането на кухнята и хола?

Понякога е силно препоръчително двете помещения да бъдат слети в едно, поради липсата на достатъчно свободно пространство. Ако жилището ви е наистина свръх малко, то със сигурност няма да можете да постигнете мечтаната красота, уют и комфорт, когато усещате, че се задушавате в него и изпитвате жажда да подишате чист въздух.

За да придадете стил и завършеност на дома си, въпреки малките му размери, то ние ви предлагаме да заложите на функционален модул, който се извива по една от стените и започва от кухнята, стигайки до вашия хол.

Така не просто създавате усещане за едно цяло, но и лесно можете да подредите всички лични вещи, като съвсем спокойно разграничавате едните от другите, съобразно това къде се променя самата подова настилка.

Можете още така да изберете ъглова кухня, която няма да създаде усещане за схлупеност и негостоприемност. Тя ще си пасне на мястото, без да ви ограничава от пространство и отделно от това вие имате възможността да си готвите в своя си личен кът, без да бъдете притеснявани от останалата част от семейството.

Някой са привърженици на кухненския остров или барплот, който също така добре успява да обедини двете помещения, като едновременно с това осигурява повече работно място за домакинята. Страхотно е, нали?!

Същите принципи важат и за голямо жилище. Дори предвиденото за хол и всекидневна помещение да е 70 кв.м. например, отново е добре кухненския бокс или остров да е там, отделен с параван или модерна зелена стена. Защото, когато имате гости, няма да е необходимо постоянно да прескачате от стая в стая, носейки чинии.

Надяваме се идеите ни да са ви били полезни и отделно от това да разберете защо обединяването на кухнята и хола е в състояние да превърне малкото помещение в изключително практичен и функционален дом!

По материали от topdom.org

Снимка: Дом и градина

Подобни публикации

Говорихме си за жълто…Защото е прекрасно

Топлите дни, особено съчетани с отпуск, провокират...

Продължете да четете

Оползотворяване на панелната тераса

Често в панелните апартаменти терасите се усвояват...

Продължете да четете

Стил и топлина в малко едностайно жилище

Когато търсим дом, едва ли някой от нас си представя да...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията