09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Цветните палитри на 2020 година

Цветните палитри на 2020 година

Текст и снимки: Сибила Калафатова

Всеки сезон се налагат нови тенденции. Това се отнася и за цветовете, които ежедневно ни посрещат и прегръщат у дома, в офиса или на друго място. Нормално, търсим нови усещания.

Както знаете, нищо в интериора не ми е безразлично. След пътуващият август започва нов сезон, а аз съм пред прага на ново забавление – да изследвам новостите в мрежата, които отразяват световни тенденции и събития. По този начин  рестартирам и аз с нови и свежи вдъхновения. Нека надникнем заедно в близкото бъдеще, за да уловим правилната палитра на 2020г.

Още началото на тази година вицепрезидентът на Международния изследователски институт „Пантон“ Лори Пресман прогнозира кой ще бъде цветът на 2020 г. Американският институт за цвета „Пантон“ посочва основния цвят за годината от 2000 г. насам. За водещ на 2019 г. беше посочен кораловият. Според нея за следващата 2020 – та това ще бъде синият цвят. Морските оттенъци ще са основен източник на вдъхновение за бъдещи дизайнерски колекции. Освен това фокусът на модните дизайнери ще продължи да бъде насочен към други цветове, свързани с природата: флорални, телесни, както и към кафеникавите „цветове на земята”. Тя допълва, че кафявите оттенъци във всяка гама ще бъдат важни.По време на първите си странствания през седмицата в мрежата открих интересна информация за тенденцията на цветовете, която бих искала да споделя с вас.
Новозеландски водещ бранд за боядисване сподели 4 интересни цветни палитри, които имат наистина добри шансове да бъдат въвеждани много през следващата година. Освен, че съдържат всички предпоставки за обрисуване на картина – произведение на изкуството, палитрите са свързани и с поредица от вдъхновяващи интериорни решения, които показват как да приложим на практика модерните палитри за следващия сезон. И тук ще подкрепя интересните решения с представените този април дизайн концепции от световната седмица на модата в Милано за интериорни дизайни, провеждаща се всяка година и отличаваща се като  предвестник и каймак на тенденции. Нека сега да преминем през чисто новите палитри 2020!

Палитра за цветови тенденции 1 

“Приземен” представлява по – бавен и осъзнат начин на живот, до който можем да достигнем благодарение на гостоприемната и топла среда.

Интериорите обхващат интелигентни решения заедно с по – съзнателен избор. Набляга се на детайли, които ще присъстват дълго време и са ръчно изработени. Палитрата включва серия от топли неутрални цветове, заедно с нотка на акцентен цвят от корала. Идеалният начин да работите с този модел е да комбинирате гамата от цветове с много текстил и различни текстури.

Палитри за цветови тенденции 2

Това е новата цветова палитра за 2020 г., която показва как да съчетаем съвременен и винтидж дизайн, за да изразим изцяло креативността си. Това е максималистична и еклектична палитра, изработена от богати цветове, отнасящи се до миналото, особено към движенията на Bauhaus, изкуствата и занаятите, съчетани с около 80-те вдъхновени оттенъци.


Палитри за цветови тенденции 3

„Култивирам“ е спокойна и нежна цветова палитра, работеща около различни нюанси на зеленото. Цветното вдъхновение идва от природата, от гората, мускусът, небето, заедно с нотка на изискани цветове като горчичено жълто и лилаво. Вдъхновен от тенденцията за дизайн на Biophilia, тази палитра работи добре в онези интериори с японски влияния, където минимализмът среща природата за успокояваща и спокойна атмосфера.

Палитри за цветови тенденции 4 Последната палитра се нарича „Отдавам се“ и говори за нашето колективно желание да прекъснем връзката. Романтична и упадъчна палитра, проектирана около портокалови, червени, лилави и кафяви тонове. Тази цветова палитра се допълва перфектно от меки повърхности, като кадифе, вдъхновени от Арт Деко и 70-те, за носталгичен и луксозен апетит.

Подобни публикации

Ще се влюбите в мансардата

Ако сте решили да преобразите мансардата си, вие...

Продължете да четете

Да посрещнем Коледа в естествена премяна

Автор: Сибила Калафатова, интериорен дизайнер За мен...

Продължете да четете

Геометрия + цвят = нов интериорен облик

Автор: Сибила Калафатова, интериорен дизайнер Какво...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията