09:00 до 18:00

Понеделник до Петък

Бул. "Витоша" 4, ет.1

София, 1000

(+359) 089 9742 432

info@bestplace.bg

Сравенете имоти

Ще се върне ли бизнеса в офиса, или преминаваме към нов тип начин на работа?

Ще се върне ли бизнеса в офиса, или преминаваме към нов тип начин на работа?

Докато милиони хора в цяла Европа се чудят кога и как ще се върнат в офисите след края на пандемията, търговците на енергия в региона се опитват да разберат какво ще означава продължаването на работата от вкъщи за техните пазари, пише Bloomberg.

Търговците на електроенергия имат трудната задача да анализират хилядите единици за наблюдение, които определят цените на електроенергията, от които електроцентралите ще генерират до очакваното потребление на енергия през всеки час от деня. Правилното прогнозиране на въздействието върху търсенето вследствие новите и по-гъвкави политики за работа от вкъщи ще бъде от решаващо значение.

„Това ще бъде интересно да се види, тъй като може половината от хората да работят от вкъщи, а другата – от офиса“, каза Саймън Ратжен, основател и директор на вътрешни енергийни пазари в MFT Energy в Орхус, Дания:  “И все още трябва да отоплявате или охлаждате офиса, сякаш е пълен“.

Досега новите работни политики, които излязоха от “сините чипове” в региона, варират значително. Британското застрахователно дружество Aviva установи, че 95% от персонала му ще избере или дистанционна работа на пълен работен ден, или гъвкаво работно време след вдигането на ограниченията. BP каза, че около 25 000 служители, работещи на пълен работен ден, ще работят 40% от времето си вкъщи. Goldman Sachs, от друга страна, заяви, че настоява за пълното връщане в офисите, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Докато общото търсене може да се нормализира, след като пандемията приключи и икономическата активност се засили, основната разлика може да бъде в точното време през деня, когато се консумира най-много енергия.

„Върхът при консумацията на енергия ще се забелязва, когато хората започват дните си и когато готвят“, заяви Андреас Шварц Кнудсен, ръководител на търговския бизнес на Danske Commodities. “Вечерният връх може да започне по-рано например в Лондон, защото хората не пътуват на дълги разстояния, за да се приберат”.

А в британската столица Ненад Бърдарски, управляващ директор в агенцията за дигитални иновации Boxhain, възприема новия световен ред и цялата повишена гъвкавост, свързана с него. Той казва, че в бъдеще ще има по-голяма гъвкавост между работата в офиса и тази от вкъщи.

„Вече не се счита за непрофесионално да не си в офиса си по време на видео разговори с клиенти“, каза той от дома си в лондонския район Tufnell Park.

Изтичник: Dnes.bg

Подобни публикации

Една пета от световната търговия вече е онлайн

Интepнeт пpoдaжбитe oтгoвapят зa eднa пeтa oт oбopoтa нa тъpгoвцитe...

Продължете да четете

Цените на имоти в столицата продължават да растат

Най – търсените жилища в София продължават да бъдат...

Продължете да четете

София изпреварва по цени на имоти Париж, Милано, Ванкувър

Coфия e нa 40-o мяcтo cpeд 150 гpaдa в ĸлacaция зa pъcт нa цeнитe нa...

Продължете да четете

Присъединете се към дискусията